Wetgeving Alcoholtest/blaastest in Frankrijk

In Frankrijk is het nog steeds bij wet verplicht om de alcohol ademtest met NF X 20 702 keurmerk bij u te hebben. Het antwoord op deze vraag is JA. In Frankrijk is bij wet verplicht gesteld dat elke bestuurder de mogelijkheid moet hebben om zichzelf te kunnen testen na gebruik van alcohol (Décret n. 2013-180 du 28 février 2013).

Ook al wordt er op dit moment niet gehandhaafd middels bekeuren dan is het nog steeds verplicht een NF gecertificeerde test in het voertuig te hebben (Décret n. 2012-284). De Gendarmerie of Police National kan bij het ontbreken van een alcoholtest (of ethylotest) eisen dat u deze eerst aanschaft voordat u uw reis mag vervolgen.

In Frankrijk gelden dezelfde regels als in Nederland dus ervaren bestuurders hebben een maximale limiet van 0.5 promille. Beginnend bestuurders en professionele chauffeurs hebben maximale limiet van 0.2 promille. Bussen in Frankrijk zijn sinds 2012 uitgerust met een alcoholslot.

Het NF keurmerk voor alcoholtesters is een aantal keren aangescherpt met als resultaat dat vele aanbieders van deze testers voor eenmalig gebruik niet meer aan de laatste eisen kunnen voldoen.

De laatst geldende NF X 20-702 norm stamt uit oktober 2014 en is de standaard waar de alcoholtest aan moet voldoen.

Enkele certificeringseisen zijn:

100% betrouwbaarheid voor alle testen die worden uitgevoerd met referentie waarden 0.2 g/L of 0.5 g/L (promille)

– werking van het product moet worden gecontroleerd na opslag onder extreme condities van -20°C tot 70°C en een luchtvochtigheidsgraad van 95%

– de werking van het product moet worden getest onder verschillende lichtsterktes, zowel dag als nacht en kunstlicht.

Het product dat wij vertegenwoordigen, Le Ballon van Contralco, voldoet aan al deze eisen en heeft dan ook recentelijk het NF certificaat verlengt tot en met 2022. Onderstaande link toont u het meest recente NF certificaat

Download NF CERTIFICAAT VAN CONTRALCO

Er zijn producten in de markt die beweren “conform met het decreet van juni 2015” te zijn. Wij maken u erop attent dat de bijlage van dit decreet vereist, dat men een testrapport kan overleggen dat door een door COFRAC geaccrediteerd laboratorium is opgesteld. Wij bevelen onze klanten ten zeerste aan dit testrapport op te vragen om zo de betrouwbaarheid van de producten naar de consument toe te kunnen garanderen. Inderdaad, veel producten zullen niet slagen voor de test, Le Ballon van Contralco uiteraard wel.

Aanbieding!

Alcoholtester eenmalig

LeBallon ALCOWISE

18.00
20.50

Aanbieding!

Boete voor rijden onder invloed in Frankrijk

De boetes voor het rijden onder invloed in Frankrijk kunnen behoorlijk pittig zijn.

Van 0,5‰ tot 0,8‰ of 0,25 tot 0,40 mg/l: vanaf € 135 en ontzegging van de rijbevoegdheid van maximaal 3 jaar (voertuig kan in beslag genomen worden).

Meer dan 0,8‰ of 0,4 mg/l: maximaal € 4.500, inhouding van het rijbewijs gedurende 72 uur (mogelijk verlengd tot 6 maanden), een ontzegging van de rijbevoegdheid van maximaal 3 jaar en/of een gevangenisstraf van maximaal 2 jaar.

Rijden onder invloed van drugs: maximaal € 4.500 en ontzegging van de rijbevoegdheid van maximaal 3 jaar en/of een gevangenisstraf van maximaal 2 jaar.

De genoemde bedragen zijn indicaties en kunnen in de praktijk hoger of lager uitvallen.

Alcoholtester van Alcoline.

Bij Alcoline bieden wij verschillende blaastesten en andere alcoholtesters aan zodat u een alcoholtester paraat heeft voor uw Vakantie in Frankrijk

Bezoek Webshop