Alcoholtest voor in de auto

Bent u geïnteresseerd in het hebben van een alcoholtest voor in de auto, bijvoorbeeld omdat u binnenkort op vakantie gaat naar Frankrijk? Dat is helemaal terecht, want in Frankrijk is het meebrengen van een blaastest in de auto verplicht. Maar ook als u in een bepaalde situatie zeker wilt weten of u wel of niet mag autorijden is zo’n blaastest bijzonder nuttig om te hebben.

Een optimale verkeersveiligheid is immers een topprioriteit voor alle verkeersdeelnemers! Verder zijn de kwalitatief uitstekende wandtoestellen en handtoestellen van Alcoline uitermate geschikt voor de zakelijke markt, met name voor de politie, en voor in of bij horecazaken, fabriekspanden, luchthavens, scholen en gezondheidsinstellingen.

Hieronder leest u eerst wat meer informatie over de geldende wetgeving in Nederland en in het populaire vakantieland Frankrijk. Vervolgens gaan we nog wat dieper in op de producten die u bij Alcoline kunt bestellen en over hoe kalibratie de alcoholtester voor in de auto in topconditie houdt. Voor meer informatie kunt u altijd telefonisch of per e-mail contact opnemen met de specialisten van Alcoline.

DE WETGEVING IN NEDERLAND

Laten we vooropstellen dat het de voorkeur geniet dat u helemaal geen alcohol drinkt of andere drugs gebruikt voordat u een auto bestuurt. Een optimale veiligheid van u en andere weggebruikers is immers altijd de hoogste prioriteit.

Herkent u desondanks de situatie dat u met de auto een verjaardag of een borrel bezoekt en dat u daarbij graag een of enkele alcoholhoudende consumpties nuttigt? Dan is het buitengewoon verstandig een alcoholtester in de auto te hebben liggen. In Nederland mag u namelijk maximaal slechts 0,5 promille alcohol in het bloed hebben bij het besturen van bijvoorbeeld een auto. Bent u nog geen vijf jaar in het bezit van uw rijbewijs? Dan ligt deze bovengrens zelfs op 0,2 promille. Houdt u zich niet aan deze waarden, dan is uw reactievermogen dusdanig laag dat u een onacceptabel risico vormt voor andere weggebruikers.

Daarom zijn de sancties niet mals wanneer u door de politie wordt betrapt. De conclusie hiervan luidt: zorg ervoor dat u altijd een blaastest voor in de auto heeft, zodat u zich kunt testen op het moment dat u na het nuttigen van alcohol wilt autorijden.

DE WETGEVING IN FRANKRIJK

Het belangrijkste gedeelte uit de wetgeving wat betreft alcohol wijkt in Frankrijk niet af ten opzichte van Nederland. De maximaal toegestane limieten zijn alleszins identiek aan die in Nederland. Frankrijk staat echter wel bekend als het land waar het bij wet verplicht is een blaastest in de auto te hebben, zodat u zichzelf kunt testen bij verdachte situaties of simpelweg wanneer de politie daar om vraagt. Dit apparaat moet een alcohol-ademtest zijn die in ieder geval over het keurmerk NF X 20 702 beschikt. De Gendarmerie of Police National kan bij het ontbreken van een alcoholtester (of ethylotest) eisen dat u deze aanschaft voordat u uw reis mag voortzetten. Gaat u op vakantie naar Frankrijk en wilt u een alcoholtester voor in de auto aanschaffen? Realiseert u zich dan dat deze tester aan de volgende certificeringseisen moet voldoen:

  • Er moet een 100% betrouwbaarheid zijn voor alle testen die worden uitgevoerd met referentiewaarden van 0,2 g/L of 0,5 g/L (promille).
  • De werking van het product moet na opslag worden gecontroleerd, ook onder extreme condities zoals bij temperaturen van -20°C tot 70°C en bij een luchtvochtigheidsgraad van 95%.
  • Het product moet getest zijn op en perfect werken bij verschillende lichtsterktes en bij zowel dag- als nacht- en kunstlicht.

Weet u niet zeker welke blaastesten voor in de auto precies aan deze voorwaarden voldoen? Neem dan gerust even contact op met de specialisten van Alcoline.

Andere producten uit het assortiment van Alcoline

Binnen de alcoholtesters is de eenmalige blaastest voor in de auto wellicht de bekendste variant. Het assortiment van Alcoline heeft echter nog veel meer te bieden. Ons aanbod is, afgezien van de eenmalige testapparaten, in vier categorieën te verdelen, te weten:

  • Wandtoestellen: dit zijn comfortabele, luxe toestellen die aan de wand van bijvoorbeeld een horecagelegenheid, een fabriekspand, een luchthaven of een sportcentrum geïnstalleerd kunnen worden.
  • Handtoestellen: hierbij gaat het om luxe toestellen die geschikt zijn voor zowel particulieren als voor de zakelijke markt, waar scholen, klinieken, luchthavens, de politie en horecazaken onder zouden kunnen vallen.
  • Drugstesten: hier vallen apparaten onder die op basis van speeksel of urine drugsgebruik kunnen aantonen.
  • Accessoires: bij de accessoires vindt u onder andere extra mondstukjes voor aan uw alcoholtester.

Kalibratie alcoholtester

Heeft u een alcoholtester in huis, of eentje voor in de auto? Dan dient u zich te realiseren dat uw toestel ook af en toe onderhoud nodig heeft. Preventief onderhoud voorkomt dat het toestel uitvalt op het moment dat u het nodig heeft.

Een goede functionaliteit en een optimale betrouwbaarheid zijn daarmee gewaarborgd. Kalibratie is een belangrijk onderdeel van deze onderhoudswerkzaamheden. Hiermee wordt gezorgd dat de sensor van uw toestel nauwkeurig wordt gecontroleerd en zo nodig wordt bijgesteld naar het nulpunt. Na elke afgenomen test kan het nulpunt namelijk verschoven zijn. Zelfs wanneer u uw apparaat voor een lange periode niet of nauwelijks gebruikt kan de gevoeligheid van de sensor worden beïnvloed. Wij adviseren uw alcoholtester na iedere 500 testen of minstens eenmaal per jaar voor onderhoud aan te bieden bij de reparatieshop van Alcoline.

Heeft u reeds een alcoholtester voor in de auto of bijvoorbeeld voor zakelijk gebruik? Bestudeer de gebruiksaanwijzing dan nauwgezet. Hierin staat namelijk vermeld na hoeveel tijd of na hoeveel testen uw toestel dient gekalibreerd te worden. U kunt elke soort alcoholtester aanbieden aan de reparatie-experts van de kalibratieshop van Alcoline. Twijfelt u of en wanneer kalibratie bij uw toestel nodig is? Neem dan gerust eens contact met ons op.

Eenmalige alcoholtesters voor in de auto

De eenmalige alcoholtesters, al dan niet voor in de auto, vinden al jarenlang gretig aftrek bij Alcoline. Dat is niet verrassend als u zich beseft dat Alcoline al meer dan een kwart eeuw een autoriteit is op het gebied van alcohol- en drugstesten die voldoen aan de strenge wetgevingen van onder andere Nederland en Frankrijk. Onze blaastesten zijn zonder meer gebruiksvriendelijk en goedkoop. Heeft u interesse in deze alcoholtesters voor eenmalig gebruik? Bestel deze dan online via onze webshop. Voor vragen of advies over welke eenmalige alcoholtesters voor u het meest geschikt zouden zijn, kunt u natuurlijk altijd even contact met ons opnemen.

Vragen over alcoholtest voor in de auto?

Wenst u een blaastest voor in de auto aan te schaffen via Alcoline? Of heeft u vragen over de wandtoestellen, handtoestellen, drugstesten of aanvullende accessoires die u in ons assortiment heeft aangetroffen? Of wilt u misschien meer weten of uw toestel gekalibreerd dient te worden? Dan is het goed om te weten dat de specialisten van Alcoline u te allen tijde graag te woord staan. U kunt contact met ons opnemen door te bellen naar 0164-741078, door een e-mail te sturen naar info@alcoline.nl of door het contactformulier op onze website in te vullen. U kunt ook een bericht sturen via Whatsapp: https://api.whatsapp.com/send?phone=0031650479744. Gebruikmakende van onze expertise zult u vast en zeker de juiste alcoholtest voor in de auto aanschaffen bij Alcoline!