Alcoholtester verplicht bij vakantie naar Frankrijk

Alcoholtester frankrijk

Alcoholtester verplicht in auto naar Frankrijk

Bent u van plan om binnenkort op vakantie te gaan naar Frankrijk? Dan is het verplicht om minimaal twee alcoholtesters bij u in de auto te hebben. Door alcoholtesters in bezit te hebben, kunt u controleren of u zelf nog mag rijden wanneer u gedronken heeft. Waarom dient u er twee in uw bezit te hebben? Dit met als reden dat u er altijd nog een achter de hand heeft. Via deze weg wil Frankrijk het aantal verkeersongevallen door alcohol verminderen. In dit blog vertellen wij u meer over deze wetgeving en de alcoholtesters die Alcoline aanbiedt.

Wetgeving rondom de alcoholtester in Frankrijk

Een alcoholtest in Frankrijk is verplicht in ieder voertuig, maar bestuurders die deze niet in hun bezit hebben krijgen bij een politiecontrole geen boete. Door de test bij u te hebben, kunt u zelf checken hoeveel alcohol u in uw bloed heeft. Zo kunt u zelf bepalen of u wel of niet in staat bent om uw voertuig te besturen. Let op: het maximaal toegestane alcoholgehalte in uw bloed is 0,5 promille, Dit komt neer op 0,25 milligram alcohol per liter uitgeademde lucht. Heeft u korter dan drie jaar uw rijbewijs? Dan geldt het limiet van 0,2 promille alcohol in uw bloed. Kortom, de alcoholtester is verplicht om met u mee te nemen in de auto, maar u krijgt geen boete voor weigering. Moet u in Frankrijk langs de weg een blaastest doen, dan worden er speciale alcoholtesters van de politie gebruikt. Uw alcoholtesters zijn dus enkel voor eigen gebruik, om te controleren of u de weg op mag.

Alcoholtester nodig voor in Frankrijk?

Alcoline biedt een alcoholtester die voorzien is van het NF-kenmerk en het REACH-compliant. Dit betekent dat deze geheel voldoet aan de Franse en Europese wetgeving. De test is geschikt voor eenmalig gebruik en is zeer gebruiksvriendelijk. U haalt het testbuisje uit de rand van de ballon, blaast deze op en drukt de uiteinden van het buisje samen. Via het buisje duwt u de lucht in de ballon. Binnen enkele minuten leest u het resultaat al af. Kleuren de witte kristallen rood, dan zit u boven de 0,5 promille alcohol en kunt u niet rijden. Kies er ook voor om veilig de weg op te gaan naar Frankrijk door uzelf te controleren en schaf vandaag nog twee alcoholtesters aan bij Alcoline!