Goed voorbereid op vakantie naar Frankrijk: met een blaastest

Heeft u interesse in een alcoholtest omdat u binnenkort op vakantie gaat naar Frankrijk? Dat is volkomen terecht, want in Frankrijk is het hebben van een blaastest in de auto een verplichting. Los daarvan zijn deze testapparaten ook in andere omstandigheden erg nuttig om te hebben. Immers is veiligheid in het verkeer de hoogste prioriteit voor alle verkeersdeelnemers! Om aan deze verkeersveiligheid, zowel in Frankrijk als hier in Nederland, bij te dragen heeft Alcoline meerdere soorten blaastesten in het assortiment beschikbaar.

Hieronder vallen de alcoholtesters voor eenmalig gebruik, maar ook luxueuzere wandtoestellen en handtoestellen. Deze zijn behalve voor particulieren ook uitermate geschikt voor de zakelijke markt. Vooral de politie maakt hier gebruik van, maar ook in of bij horecagelegenheden, fabrieken, vliegvelden, klinieken en scholen worden deze vaak aangetroffen. Hieronder vindt u de belangrijkste informatie wat betreft wetgeving in Nederland en in Frankrijk op het gebied van alcoholpromillage limieten en blaastesten. Daarna verstrekken we u meer informatie over het assortiment van Alcoline en over het nut van regelmatige kalibratie van uw apparaat. Voor meer informatie kunt u altijd contact opnemen met de deskundigen van Alcoline.

DE WETGEVING IN NEDERLAND

Idealiter drinkt u überhaupt geen alcohol en neemt u helemaal geen (andere) drugs in wanneer u weet dat u straks, of zelfs de dag erna, nog moet autorijden. Dit natuurlijk volledig omwille van een optimale verkeersveiligheid. Niet alleen voor u, maar ook voor uw medeweggebruikers.

Verkeert u zich echter toch wel eens in de situatie dat u met de auto een borrel of een verjaardag bezoekt en dat u dan graag een of enkele glazen bier of wijn nuttigt? Dan is het toch zinvol een alcoholtester in de auto te hebben liggen. In Nederland mag u met 0,5 promille alcohol of meer in het bloed namelijk niet autorijden. Na zo’n twee (kleine) glazen bereikt u die hoeveelheid al. En indien u nog geen vijf jaar in het bezit bent van een rijbewijs, dan ligt dit maximum zelfs op slechts 0,2 promille. Let op: deze maatregelen zijn er niet voor niets! Als uw waarden hoger zijn dan de genoemde waarden, dan wordt uw gevaarherkenning beïnvloed en uw reactievermogen verlaagd.

Zo vormt u een onaanvaardbaar risico voor andere weggebruikers én uzelf. Daarom zijn de straffen en de boetes niet kinderachtig wanneer u deze wet overtreedt en door de politie wordt aangehouden. Kortom: er zijn genoeg redenen om deze situatie te willen voorkomen. Het altijd bij de hand hebben van een blaastest, zodat u uzelf altijd kunt testen, is daarom uiterst zinvol.

DE WETGEVING IN FRANKRIJK

De meeste belangrijke zaken wat betreft alcohol in het verkeer wijken in Frankrijk niet af ten opzichte van Nederland. Zo zijn de maximaal toegestane promillages alcohol in het bloed gelijk. Daarentegen staat het populaire vakantieland Frankrijk bekend als het land waar het beschikbaar hebben van een alcoholtester wettelijk verplicht is. Zodoende kunt u zichzelf altijd testen bij bijzondere situaties of wanneer de politie erom vraagt. In Frankrijk moet zo’n blaastest in wezen een alcohol-ademtest zijn die in elk geval beschikt over het keurmerk NF X 20 702. Na een wetswijziging in mei 2020 zal de Gendarmerie of Police National bij het ontbreken van een alcoholtester niet langer eisen dat u deze aanschaft voordat u uw reis mag voortzetten maar zal u bij een positieve test alsnog diep in de buidel moeten tasten want de boetes zijn niet mals. Gaat u op vakantie naar Frankrijk en wilt u een alcoholtester voor in de auto aanschaffen? Realiseert u zich dan dat deze tester aan de volgende certificeringseisen moet voldoen:

  • Er moet een 100% betrouwbaarheid gelden voor alle testen die worden uitgevoerd met referentiewaarden van 0,2 g/L of 0,5 g/L (promille).
  • De werking van het product moet na opslag worden gecontroleerd, ook onder extreme omstandigheden zoals bij temperaturen van -20°C tot 70°C en bij een luchtvochtigheidsgraad van 95%.
  • Het product moet getest zijn op en perfect werken bij verschillende lichtsterktes en bij zowel zonlicht als kunstlicht.

Twijfelt u welke blaastest in Frankrijk precies aan de regels en voorwaarden voldoet? De specialisten van Alcoline adviseren u hier graag over. Neem gerust contact met ons op.

Andere producten uit het assortiment van Alcoline

Het assortiment van Alcoline bevat naast de eenmalige alcoholtesters nog verschillende andere soorten drugs- en alcoholtesters. Ons assortiment bevat nog vier andere interessante categorieën, te weten:

  • Wandtoestellen: dit zijn luxe, comfortabele toestellen die aan de wand van bijvoorbeeld een horecagelegenheid, een fabriekspand, een luchthaven of een sportcentrum geïnstalleerd kunnen worden.
  • Handtoestellen: hierbij gaat het om luxe toestellen die geschikt zijn voor particulieren en voor de zakelijke markt, waar scholen, klinieken, luchthavens, de politie en horecazaken onder zouden kunnen vallen.
  • Drugstesten: hier vallen apparaten onder die aan de hand van speeksel of urine drugsgebruik kunnen aantonen.
  • Accessoires: bij de accessoires vindt u onder meer extra mondstukjes voor aan uw alcoholtester.

Kalibratie

Bent u reeds in het bezit van een alcoholtester? Dan is de kans groot dat uw toestel ook met enige regelmaat onderhoudswerkzaamheden behoeft. Op preventieve basis onderhoud uitvoeren helpt immers te voorkomen dat uw toestel uitvalt op uitgerekend dat ene moment waarop u het nodig heeft.

Van dit onderhoud maakt kalibratie een belangrijk onderdeel uit. Met kalibratie zorgt u ervoor dat de sensor van uw apparaat zijn optimale nauwkeurigheid behoudt. Het kan namelijk gebeuren dat na een afgenomen test de sensor niet meer perfect op het nulpunt staat. Dit kan ook gebeuren als u uw apparaat voor een langere periode niet heeft gebruikt. Het advies luidt dan ook uw alcoholtester na elke 500 testen of minstens een keer per jaar een onderhoudsbeurt te laten ondergaan bij Alcoline. Vlak voor u op vakantie gaat naar Frankrijk uw blaastest laten controleren is natuurlijk ook wel zo handig.

Raadzaam is sowieso de gebruiksaanwijzing van uw toestel nauwgezet te bestuderen. Hierin staat namelijk altijd vermeld na hoeveel testen het apparaat gekalibreerd moet worden. U kunt bij de reparatie-experts van Alcoline hoe dan ook met iedere soort alcoholtester terecht voor kalibratie of reparatie. Als u niet zeker weet of kalibratie bij uw toestel wel nodig is, neem dan gerust contact op met onze deskundigen.

Toestellen voor eenmalig gebruik

De eenmalige alcoholtesters, die vaak in de auto worden aangetroffen (zeker in Frankrijk alwaar een blaastest in de auto verplichte kost is), zijn waarschijnlijk de bekendste soort apparaten voor het testen van de alcoholwaardes in het bloed. Alcoline is zelf al meer dan 25 jaar een autoriteit op het gebied van eenmalige drugs- en alcoholtesten die zelfs voldoen aan de strenge Franse wetgeving. Verder zijn onze blaastesten ontegenzeglijk gebruiksvriendelijk en goedkoop. Via de webshop van Alcoline zijn deze op eenvoudige wijze te bestellen. Voor vragen of advies over welke eenmalige blaastest precies in Frankrijk, en eventueel in andere landen, aan de regels voldoet, kunt u altijd even contact met ons opnemen.

Heeft u vragen? Stel ze aan de experts van Alcoline

Bent u van plan naar Frankrijk op vakantie te gaan en dient u dus een blaastest aan te schaffen? Of wilt u misschien weten of u uw alcoholtester voor u naar Frankrijk gaat nog moet laten kalibreren? Het zal u dan goed doen om te weten dat de specialisten van Alcoline u altijd graag te woord staan om u van eerlijk advies te voorzien. U kunt contact met ons opnemen door te bellen naar 0164-741078, door een e-mail te sturen naar info@alcoline.nl of door het contactformulier op onze website in te vullen. U kunt ook een bericht sturen via Whatsapp: https://api.whatsapp.com/send?phone=0031650479744. Maak gebruik van de expertise van Alcoline, dan gaat u goed voorbereid mét blaastest naar Frankrijk op vakantie!