Welkom bij Alcoline, hét adres voor uw professionele blaastest

Een professionele alcoholtester is doorgaans bedoeld voor bedrijven en overheidsinstellingen. Een professionele blaastest bijvoorbeeld wordt veelal gebruikt door de politie, maar deze wordt ook veelvuldig aangetroffen bij en in onder meer horecazaken, klinieken, onderwijsinstellingen, luchthavens en fabriekspanden. Al bij al zijn dit plekken waar het niet overschrijden van alcoholwaarden in het bloed gewenst of zelfs vereist is.

Gelukkig heeft Alcoline een uitgebreid assortiment aan professionele alcoholtesters beschikbaar. Zo kunt u kiezen uit uitermate luxe wandtoestellen, de mobiele handtoestellen, eenmalige alcoholtesters, meerdere soorten drugstesten en bijbehorende accessoires. Voor welke variant u ook kiest, u draagt bij aan een veiliger leefklimaat in uw omgeving en mogelijk zelfs aan een verbetering van de verkeersveiligheid.

Wilt u als ondernemer of als overheidsinstelling meer weten over de inzet van professionele blaastesten? Op deze pagina leest u (ter informatie) eerst meer over de huidige wetgeving, met name betreffende alcohol in het verkeer, in Nederland en in het populaire vakantieland Frankrijk. Daarna gaan we wat dieper in op het assortiment van Alcoline en over het nut van een regelmatige kalibratie van uw toestel. Voor meer informatie of advies kunt u altijd contact opnemen met de experts van Alcoline.

Aanbieding!
Aanbieding!

Alcoholtester accessoires

Kalibratie voucher

29,00 34,00

DE WETGEVING IN NEDERLAND

Iedereen weet dat het niet handig is alcohol te drinken of andere drugs in te nemen alvorens achter het stuur van een auto te stappen of anderszins aan het verkeer deel te nemen. Alcohol en alle andere soorten drugs zorgen onder meer voor een slechtere gevaarherkenning en een tragere reactiesnelheid. Dit kan al snel levensgevaarlijke situaties opleveren, voor zowel de beschonken bestuurder zelf als voor zijn of haar medeweggebruikers. Daarom mag men in Nederland slechts hooguit 0,5 promille alcohol in het bloed hebben bij het besturen van een auto. Onervaren bestuurders (iedereen die het rijbewijs nog geen vijf jaar in het bezit heeft) mogen zelfs maximaal 0,2 promille hebben.

Middels betrouwbare en professionele alcoholtesters kunnen politieagenten overtreders snel tegen de lamp laten lopen. Ons assortiment biedt een bijzonder ruime keuze aan professionele alcoholtesters die de politie voor de hier beschreven doeleinden kan gebruiken. Iets verderop op deze pagina leest u er alvast meer over.

DE WETGEVING IN FRANKRIJK

In Frankrijk, sinds jaar en dag een van de populairste vakantielanden voor Nederlanders, gelden grotendeels dezelfde wetten als in Nederland op het gebied van alcohol en verkeer. De maximaal toegestane promillages alcohol in het bloed zijn ieder geval gelijk. Belangrijk verschil is echter dat alle automobilisten in Frankrijk verplicht een alcoholtester in de auto moeten hebben liggen. Wanneer de Franse autoriteiten erom vragen kunnen de automobilisten zichzelf zodoende altijd testen. Bovendien neemt men aldaar met de meest simpele blaastesten geen genoegen.

In Frankrijk moet een blaastest namelijk een alcohol-ademtest zijn die in elk geval beschikt over het keurmerk NF X 20 702. Gaat u op vakantie naar Frankrijk en wilt u daarom een alcoholtester kopen? Of dient u als leidinggevende advies uit te brengen over blaastesten in Frankrijk? Een professionele blaastest moet in Frankrijk aan de volgende vereisten voldoen:

  • Er moet een 100% betrouwbaarheid gelden voor alle testen die worden uitgevoerd met referentiewaarden van 0,2 g/L of 0,5 g/L (promille).
  • De werking van het product moet na opslag worden gecontroleerd, ook onder extreme omstandigheden zoals bij temperaturen van -20°C tot 70°C en bij een luchtvochtigheidsgraad van 95%.
  • Het product moet getest zijn op en perfect werken bij verschillende lichtsterktes en bij zowel zonlicht als kunstlicht.

Twijfelt u welke professionele blaastest precies aan bovenstaande voorwaarden voldoet? De deskundigen van Alcoline adviseren u hier dan graag over. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Professionele toestellen voor eenmalig gebruik

De bekendste soort onder de alcoholtesters is waarschijnlijk die voor eenmalig gebruik bestemd is. Deze blaastest is verkrijgbaar als relatief eenvoudig model voor particulier gebruik, maar professionele eenmalige alcoholtesters zijn ook beschikbaar. Bijvoorbeeld in het assortiment van Alcoline. Wij zijn namelijk al meer dan 25 jaar specialist met betrekking tot toestellen die kunnen aantonen of iemand drugs (waaronder natuurlijk alcohol) heeft gebruikt.

Onze professionele blaastesten zijn ontegenzeggelijk gunstig in tarief en vriendelijk in gebruik. Op zeer eenvoudige wijze zijn deze te bestellen via de webshop van Alcoline. Voor advies over deze professionele toestellen voor eenmalig gebruik kunt u natuurlijk altijd even contact opnemen.

Andere professionele alcoholtesters uit het assortiment van Alcoline

Het assortiment van Alcoline is zeer uitgebreid. De zakelijke markt en overheidsinstanties kunnen dan ook uitstekend terecht bij Alcoline voor het bestellen van zeer professionele blaastesten. Ons assortiment is, buiten de eenmalige alcoholtesters, onder te verdelen in de volgende categorieën:

  • Wandtoestellen: dit zijn luxe en uiterst professionele alcoholtesters die vaak aan de wand van bijvoorbeeld een horecagelegenheid, een fabriekspand, een luchthaven of een sportcentrum worden aangetroffen.
  • Handtoestellen: hierbij gaat het om luxe toestellen die geschikt zijn voor particulieren en voor de zakelijke markt. Onder andere onderwijsinstellingen, klinieken, luchthavens, de politie en horecazaken maken er vaak gebruik van.
  • Drugstesten: hier vallen apparaten onder die aan de hand van speeksel of urine drugsgebruik kunnen aantonen.
  • Accessoires: bij de accessoires vindt u onder meer extra mondstukjes voor aan uw alcoholtester.

Kalibratie

Heeft u een of meerdere professionele blaastesten in het bezit? Grote kans dat u deze toestellen dan ook af en toe moet laten onderhouden. Als u dit op preventieve basis doet, dan verkleint u de kans aanzienlijk dat uw toestel uitvalt op het moment dat het gebruikt wordt. Van deze onderhoudswerkzaamheden is kalibratie vermoedelijk het belangrijkste aspect.

Met kalibratie wordt ervoor gezorgd dat de sensor zijn perfecte nauwkeurigheid behoudt. Na een aantal tests te hebben afgenomen kan het namelijk zo zijn dat deze sensor niet meer precies op het nulpunt staat. Ook wanneer u het apparaat voor een langere periode niet gebruikt, kan dit gebeuren. De meeste professionele alcoholtesters dienen dan ook na zo’n 500 testen, ofwel minimaal één keer per jaar, gekalibreerd te worden.

Bestudeer de gebruiksaanwijzing van uw apparaat nauwkeurig om te weten na hoeveel testen het aan onderhoud toe is. Hoe dan ook kunt u bij onze reparatie-experts terecht voor kalibratie of andere vormen van reparatie en onderhoud. Weet u niet zeker of kalibratie nodig is bij uw toestel? Neem voor advies dan gerust contact op met de deskundigen van Alcoline. Wij adviseren u op een kundige en eerlijke manier.

Heeft u vragen? Stel ze aan de experts van Alcoline

Heeft u als ondernemer of als overheidsfunctionaris een professionele alcoholtester of blaastest nodig? Dan zit u met zekerheid goed bij Alcoline. Wenst u geadviseerd te worden welke varianten het best zouden passen bij uw werkgebied? Neem dan gerust eens contact met ons op. Onze specialisten helpen u graag verder met gefundeerde en eerlijke adviezen. Bel 0164-741078, stuur een e-mail naar info@alcoline.nl of vul ons online contactformulier in. U kunt zelfs ook een bericht sturen via Whatsapp: https://api.whatsapp.com/send?phone=0031650479744. Maak gebruik van de expertise van Alcoline, dan weet u zeker dat u de juiste professionele alcoholtester aanschaft voor uw vakgebied!