Waarom koopt u een alcoholtest?

Alcoholtest

De vele voordelen van een alcoholtest

U vraagt zich misschien af waarom u een alcoholtest zou kopen. Het hebben van zo’n test kan echter ontzettend handig zijn! Denk bijvoorbeeld aan alcohol in het verkeer of bij het gebruik van machines. In dit blog vertelt Alcoline u er meer over.

Veilig de weg op

In Nederland wordt maar liefst 20% van de auto-ongelukken veroorzaakt door alcohol. Dat is een flink groot aantal dus. Wanneer u een alcoholtest in de auto heeft hoeft u zich niet meer af te vragen of u nog wel de weg op mag na 1 of 2 glazen bier gedronken te hebben. Het maximaal toegestane alcoholgehalte in het bloed is 0,5 promille. Wanneer u uw rijbewijs korter dan 5 jaar heeft is dat slechts 0,2 promille. Het beste is natuurlijk om helemaal niet te drinken als u gaat rijden, maar de realiteit is vaker anders. Heeft u een alcoholtester bij u, dan kunt het alcoholgehalte makkelijk testen. Zo weet u meteen of u al mag rijden of dat u nog even moet wachten. Behalve dat het ontzettend gevaarlijk is om met alcohol op de weg op te gaan, kunnen boetes ook enorm hoog oplopen. Blaast u twee keer de toegestane limiet (bijv. 5 glazen bier ipv. 2) dan bedraagt de boete €550,-, heeft u een rijontzegging en moet u verplicht een cursus volgen die €870,- euro kost. Dat kunt u dus maar beter voorkomen!

Verplicht in Frankrijk

Gaat u op vakantie naar Frankrijk? Dan bent u zelfs verplicht om een alcoholtester bij u te hebben! In Frankrijk had men er genoeg van dat nog zoveel bestuurders met drank op achter het stuur kropen, dus men wilde dit drastisch verminderen om de verkeersveiligheid te verbeteren. Heeft u geen tests mee, dan krijgt u bij een eventuele politiecontrole echter geen boete maar kan de gendarmerie of police national u wel verplichten er één te gaan kopen voordat u uw reis kunt vervolgen.

Alcohol in de industrie

In een aantal branches is het wettelijk verplicht om personeel te testen op alcohol en drugs. Denkt u bijvoorbeeld aan de scheepvaart, chemische industrie en de luchtvaart branche. Wanneer werknemers met zware machines werken is het niet gewenst dat deze onder invloed zijn, wettelijk gezien is dit niet altijd verboden en kan een werkgever slechts met een sluitend ADM beleid actie ondernemen. In de transport & logistiek sector zien we veel bewustzijn over alcohol- en drugsgebruik tijdens het werk en regelt de wegenverkeerswet wat wel en niet mag. Zij zijn dan ook een grote afnemer van alcohol- en drugstest, van eenmalige alcoholtesters voor een reis door Frankrijk, alcoholsloten of drugstesten om periodiek de chauffeurs te testen.

Schaf dus een alcoholtest aan!

Er zijn dus genoeg redenen om een alcoholtest aan te schaffen. Zorg dat u er altijd wat in de auto heeft liggen en ga nooit met alcohol op de weg op! In onze webshop vindt u allerlei soorten alcoholtests, van tests voor eenmalig gebruik tot de testers die ook door handhaving en politie gebruikt worden. Heeft u vragen over de alcoholtest? Neem dan gerust contact met ons op!