We gaan op vakantie en nemen mee..

Lekker, vakantie! Even genieten van rust, vrijheid en lekker weer.

Maar wat nemen we allemaal mee op reis want een goede voorbereiding is het halve werk. In deze blog hebben we het over veiligheid in het verkeer of tijdens het feesten, lees snel verder voor onze Alcoline vakantie tips:

Tip 1: neem alcoholtesters mee om te meten of u of uw (bijna) volwassen kinderen onder de limiet blazen. Waarom? Wordt je aangehouden in het buitenland dan zijn de regels voor rijden onder invloed vaak behoorlijk streng. Neem Spanje als vb daar is voor minderjarigen alcohol gebruik op de fiets, e-step, scooter, enz absoluut verboden. Rijden onder invloed van drugs is sowieso verboden voor elke weggebruiker. Ervaren bestuurders (+2jr in bezit van een rijbewijs) hebben een alcohol limiet van 0,5 promille (ongeveer 2 glazen alcohol) . Onervaren bestuurders mogen maximaal 0,3 promille blazen. En wat kost dat ongeveer? Alcohol > 0,5 ‰ kost € 500 – 1.000 euro. Drugs: minimaal €1.000.

In Frankrijk is het nog wat strenger, vanaf 0,5‰: € 135 en ontzegging van de rijbevoegdheid van maximaal 3 jaar (voertuig kan in beslag genomen worden). Rijden onder invloed van drugs: maximaal € 4.500 en ontzegging van de rijbevoegdheid van maximaal 3 jaar en/of een gevangenisstraf van maximaal 2 jaar.

Italië is ook niet mals, daar moet een beginnend bestuurder die boven 0,00 ‰ blaast moet direct € 155 afrekenen. Vanaf 0,5‰ kost een overtreding € 535 en/of een ontzegging van de rijbevoegdheid van 1 tot 2 jaar. Voor het rijden onder invloed van drugs worden hoge boetes opgelegd en/of een ontzegging van de rijbevoegdheid.

Drugs in het verkeer is een groot taboe in de meeste landen, nu kan recreatief gebruik van bijvoorbeeld cannabis op vakantie wel eens heilzaam zijn maar dan is het wel oppassen in het verkeer want boetes zijn in alle landen zeer hoog.  Mocht je dus een jointje of pil niet schuwen dan raden wij aan een aantal drugstesten mee te nemen die door de Politie worden gebruikt bij wegcontroles, zo weet je zeker of je veilig aan het verkeer kunt deelnemen. Tip 2 is dan ook om de DrugWipe 5S mee te nemen of de Dräger Drugcheck 3000 wat de meest gebruikte drugsspeekseltesten zijn bij wegcontroles van de Politie. Deze testen zijn bij Alcoline uit voorraad leverbaar en kosten een fractie van het boetegeld dat de Politie aanrekent.

Tip 3 ligt meer in de partyscene. Niet zelden krijgen wij de vraag naar testen om een drankje te controleren op aanwezigheid van drugs. Er lopen helaas genoeg mensen op deze kloot rond die hele andere gedachten hebben bij een leuk feestje. Wij raden dan ook aan een aantal Drinksafe testen mee te nemen, deze instant drugstest detecteert Ketamine en GHB (de meest gebruikte date rape drugs) in vloeistoffen. Heeft je drankje een raar smaakje of vertrouw je de vriendelijke persoon niet die iets te vrolijk shotjes uitdeelt? Test je drankje en weet binnen een paar seconden of het foute boel is of niet. De Drinksafe kost niet meer dan drankje en bestel je eenvoudig op onze site.

Wij vertrouwen u met deze vakantietips weer iets veiliger op weg te hebben geholpen en wensen u dan ook een heerlijke vakantie toe.