Alcoholtesters en Drugstesten voor Wetshandhaving

Zoekt u een alcoholtester en drugstest die ook gebruikt wordt door Politie, Justitie, Marechaussee en overigehandhavers van de wet? Ook dan bent u bij Alcoline aan het juiste adres. Wij leveren alcoholtesters die door de instanties zijn goedgekeurd of het product dat momenteel door de Politie wordt gebruikt om een test afte nemen. Voordeel wat wij onze klanten kunnen bieden is een snelle levertijd omdat wij de producten op voorraad houden en een korte reactietijd op uw vragen.

Aanbevolen producten voor Wetshandhaving

Wet & Regelgeving

In Nederland schrijft de wet voor dat u maximaal 0,5 promille alcohol in het bloed mag hebben (of 0,22 mg alcohol per liter uitgeademde lucht).
Voor onervaren bestuurders met minder dan 5 jaar een rijbewijs is de limiet 0,2 promille. Dit betekent dat het niet verboden is om met alcohol op aan het verkeer deel te nemen, echter betreft het slecht een zeer beperkte hoeveelheid van één tot maximaal twee glazen alcohol.

Een alcoholtest geeft aan of u de limiet heeft bereikt of overschreden. Indien u dus meer dan 0.5 promille alcohol in het bloed heeft (0,2 voor onervaren bestuurders) dan bent u strafbaar. De politie gebruikt alcoholtesters op straat. Een alcoholtester is een apparaat, waar je op moet blazen. Aan de uitslag kan de politie zien of je alcohol gedronken hebt (er verschijnt dan een P/A, A of F) of dat je gewoon mag doorrijden (als er een P verschijnt). Als je te veel hebt gedronken, moet je op het politiebureau een ademanalysetest doen. Op basis daarvan maakt de politie het proces verbaal. Je bent namelijk strafbaar als je met teveel alcohol op achter het stuur kruipt. Zowel in de auto als op de scooter en fiets. De politie is niet verplicht om selectieapparatuur te gebruiken. Als je naar het gebruik van alcohol ruikt of als het aan je gedrag te merken is, dan kan dit ook al voldoende zijn voor een nader onderzoek. Bij grootschalige controles gebruikt de politie een zogenaamde ‘sniffer’ waarmee de politie nog sneller alcoholgebruik kan constateren.

Weigeren van een politie alcoholtest?

Het weigeren van een alcoholtest is strafbaar ook wanneer u het proces verstoord bijvoorbeeld door de aanwijzingen van de politieagent niet goed op te volgen. Er zijn uitzonderingen zoals geneeskundige redenen waardoor een alcohol blaastest niet mogelijk is. De politie zal in dat geval een arts inschakelen voor een bloedonderzoek. Het weigeren van een alcoholtest heeft verstrekkende gevolgen. Een weigering wordt gelijkgesteld met eenalcoholgehalte in schaal 9 of 2,01–2.15 promille (4x de toegestane limiet). Dit komt neer op een geldboete van € 1.000,- en een onvoorwaardelijke ontzegging van de rijbevoegdheid voor de duur van 9 maanden. Daarnaast zal het CBR u verplichten tot deelname aan een alcoholcursus (EMA), of bij recidive eerst nog eenonderzoek naar de rijgeschiktheid opleggen. Bij weigering van de alcoholtest op een snorfiets, moet u rekening houden met een geldboete van € 420,- en een ontzegging van de rijbevoegdheid van 6 maanden.

Drugs in het verkeer

Drugs in het verkeer zijn absoluut verboden. Dit geldt voor alle hard-en softdrugs dus ook XTC, amfetamines en GHB. Drugsgebruik is aan te tonen via een speekseltest, bloed-of urineproef. Bent u een verdachte bestuurder? Dan moet u deze testen verplicht ondergaan. De sancties zijn niet mals. Een gevangenisstraf van maximaal drie maanden of een geldboete van maximaal€ 8.200. Ook kan uw rijbevoegdheid voor maximaal vijf jaar worden ontzegd. Wordt u als automobilist binnen vijf jaar opnieuw onder invloed van drugs betrapt? Dan wordt uw rijbevoegdheid voor maximaal tien jaar ontzegd. Wilt u uw medewerkers op alcohol en drugslaten controleren? Dan kunt u ons inhuren om deze klus te klaren. Ook leveren wij u de gereedschappen om deze ingrijpende actie aan te kondigen, bv door eerst een bewustwordingscampagne te starten.

Neem contact met ons op voor een offerte, bel naar 031164741078 mail naar info@alcoline.nl of vul het contactformulier in.

Neem contact op